Kanapka z antrykotem po amerykańsku

25 sierpnia 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

400 g antrykotu

2 średnie czerwone cebule

sos sojowy Kikkoman

TABASCO® Green Sauce

kawałek sera provolone

kilka gałązek natki pietruszki

majonez

keczup

łyżka masła

sól

czarny pieprz

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Antrykot oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na cienkie paski. Przyprawić odrobiną sosu sojowego i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, na koniec dodać dużo drobno posiekanej natki pietruszki. Cebulę pokroić w cienkie pióra. Bagietkę podzielić na cztery kawałki. Każdy z nich rozkroić i opiec w tosterze lub piekarniku. Wewnętrzną część dolnej części bagietki posmarować majonezem. Na nim ułożyć smażone kawałki antrykotu i cebulę.
Na wierzch zetrzeć ser provolone. Wszystko jeszcze chwilę zapiec tak, aby ser zaczął się rozpuszczać. Kanapkę przykryć górną częścią bagietki posmarowanej keczupem.

file1440524588