Marynowany stek z grilla
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 kg mięsa
1 szklanka sherry
1/4 szklanki sosu Worcestershire
1/4 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki miodu
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych liści rozmarynu, posiekanych
1 łyżeczka papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 kg mięsa
1 szklanka sherry
1/4 szklanki sosu Worcestershire
1/4 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki miodu
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych liści rozmarynu, posiekanych
1 łyżeczka papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać, polać mięso w naczyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godz., obracając kilka razy. Przygotować grilla. Wyjąć steki z marynaty, pozostawić na 10-15 min. Grillować, obracając raz, przez ok. 8 min. Zdjąć z grilla, pokroić i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Składniki marynaty wymieszać, polać mięso w naczyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godz., obracając kilka razy. Przygotować grilla. Wyjąć steki z marynaty, pozostawić na 10-15 min. Grillować, obracając raz, przez ok. 8 min. Zdjąć z grilla, pokroić i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.