Szaszłyk drobiowy

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szaszłyk drobiowy z grilla

Składniki:
2 kg piersi z kurczaka bez skóry, pokrojone na duże kawałki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Namoczyć bambusowe szpikulce w ciepłej wodzie na 20 do 30 min., osączyć. Rozgrzać grill. Nabić 3 kawałki kurczaka na każdy szpikulec. Spryskać kurczaka oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Zanurzać papierowy ręcznik z oleju i trzymając go za szczypce, nasmarować starannie ruszt grilla. Położyć szaszłyki z kurczaka na grillu, tak aby nie stykały się. Grillować przez 6 do 8 min., obracając raz. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z ulubionym sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.