Szaszłyk drobiowy

12 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szaszłyk drobiowy z grilla

Składniki:
2 kg piersi z kurczaka bez skóry, pokrojone na duże kawałki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Namoczyć bambusowe szpikulce w ciepłej wodzie na 20 do 30 min., osączyć. Rozgrzać grill. Nabić 3 kawałki kurczaka na każdy szpikulec. Spryskać kurczaka oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Zanurzać papierowy ręcznik z oleju i trzymając go za szczypce, nasmarować starannie ruszt grilla. Położyć szaszłyki z kurczaka na grillu, tak aby nie stykały się. Grillować przez 6 do 8 min., obracając raz. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z ulubionym sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....