Kiełbaski na ciepło

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kiełbaski na ciepło z sałatką ziemniaczaną
Składniki:
1 1/2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka białego octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 szalotka, drobno posiekana
1 1/2 kg małych czerwonych ziemniaków
4 wieprzowe lub drobiowe kiełbaski
sól
kilka liści sałaty
2 pomidory
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać musztardę, pietruszkę, ocet, oliwę z oliwek i szalotki w małej misce. Ugotować ziemniaki z 1 łyżeczką soli (ok. 10 min.). Odsączyć i przełożyć na grilla. Kiełbaski nakłuć (przeciąć) w kilku miejscach i położyć na grilla. Piec obracając od czasu do czasu, przez ok. 10 min. Po zdjęciu z grilla przeciąć każdego ziemniaka na pół. Sos wymieszać z ziemniakami. Podawać razem z kiełbaskami na ciepło oraz sałatą i pomidorami.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...