W ramach ogólnopolskiej akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów kulinarnych z Łodzi i okolic. Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.
Restauracja zaprasza blogera do skosztowania potraw z karty menu do kwoty 150 zł
Restauracja BAWEŁNA
bawelna-lodz.com
Restauracja z prawdziwym jedzeniem. Serwujemy dania kuchni włoskiej i bałkańskiej. Restauracja położona na runku Manufaktury, dawnej fabryki Poznańskiego.
Budowa Bawełny trwała cztery miesiące.
Staraliśmy się zachować prawdziwy klimat tego miejsca – najstarszego budynku fabryki Izraela Poznańskiego. Przez cztery miesiące nazywaliśmy to miejsce „budową”. Byliśmy tu praktycznie non stop. Większość prac konstrukcyjnych z uwagi na ich zakres i uciążliwość musiała być wykonywana w nocy. Efekt? Odzyskaliśmy ponad 100 m2 piwnicy! Odzyskaliśmy?
Odkopaliśmy…. Ten etap prac wraz z wycięciem części stropów między poziomem piwnicy a pierwszego piętra był najtrudniejszy. Wywieźliśmy z Manufaktury kilkadziesiąt kontenerów ziemi i gruzu. Przywieźliśmy kilkadziesiąt ton piasku, betonu i stali. W miarę możliwości odkryliśmy oryginalne ceglane ściany, które w całości były zamalowane lub zakryte płytami. Na poziomie +1 udało się odzyskać starą, ceglaną podłogę. Jest nieco nierówna, ale wybaczcie, nie mamy sumienia jej poprawiać. Jest jaka jest; przez lata była ukryta pod warstwą betonu i kafli. Mając na uwadze wygodę i komfort naszych Gości, wymieniliśmy wszystkie instalacje: wodno-kanalizacyjną, elektryczną, wentylacyjną. Wykonaliśmy kilkadziesiąt różnego rodzaju przewiertów, ułożyliśmy kilkanaście kilometrów kabli i rur. Wszystkie meble, które widzicie wykonane zostały wg naszego pomysłu i w pewnym stopniu, przy naszym udziale.
Serce tego miejsca – kuchnia. Za największą wartość uważamy jakość produktu i pasję jaką wkładamy w tworzenie dań. Nasze menu to efekt podążania za włoskim podejściem do życia i jedzenia. Cieszcie się każdym jego smakiem!
Testuje kolorowapani123 – serdeczne gratulacje!
Restaurację sugerowałam redakcji jako ciekawe miejsce na planie kulinarnej Łodzi, polecam się:
http://kolorowapani123.blogspot.com/
recenzję zamieszczę wraz z fotorelacja na swoim blogu z wielką przyjemnością.
Szanowni Państwo,
Z chęcią napiszę recenzję Państwa restauracji w moim „Przeglądzie Dziennikarskim” http://www.rogalinski.com.pl
Dział „Kulinaria”: http://www.rogalinski.com.pl/category/kulinaria/
Na portalu w dziale „Kulinaria” opisuję wyjątkowe restauracje nie tylko z Łodzi, ale też z kraju i całego świata, w tym z Londynu, Brukseli, Paryża, Dubaju. Są to lokale wyróżniające się pod pewnym względem, np. charakterem miejsca, jego historią, znanym szefem kuchni, położeniem itp.
Państwa restauracja, jako miejsce pod wieloma względami wyjątkowe na kulinarnej mapie Łodzi, idealnie pasowałaby do tego grona. Z chęcią podjąłbym się więc tego wyzwania :)
Mój „Przegląd Dziennikarski” ma łącznie ok. 270 000 fanów na NK.pl, Facebook i w bazie newsletter. Prowadzą do niego trzy adresy: http://www.Rogalinski.com.pl (główny adres) oraz dwa dodatkowe:
http://www.PrzegladDziennikarski.pl i http://www.JournalisticReview.com .
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Paweł Rogaliński
http://www.rogalinski.eu (o mnie)
http://www.rogalinski.com.pl (Przegląd Dziennikarski)