Diabelskie jaja z TABASCO®
Składniki dla 24 połówek:
12 ugotowanych na twardo jajek
1/4 szklanki beztłuszczowego jogurtu
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy dijon
1 łyżka świeżego soku z cytryny
1 łyżeczka sosu TABASCO® Original Red
1/2 szklanki drobno posiekanych świeżych ziół (pietruszka, bazylia, koperek, szczypiorek)
sól do smaku
Przygotowanie:
Wyjmij z jajek żółtka i przełóż je do miski lub robota kuchennego, dodaj jogurt, majonez, musztardę, sok z cytryny i sos TABASCO®. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj zioła i sól do smaku. Przełóż masę do 3,5-litrowego worka foliowego i wciśnij w jeden róg. Ściśnij worek nad masą i skręć tak, by masa była ciasno owinięta. Za pomocą nożyczek odetnij rożek worka. Ściskaj worek, aby wypełnić masą jajeczną połówki jajek. Przed podaniem wstaw jajka do lodówki. Możesz je udekorować gałązkami koperku lub posiekanym szczypiorkiem.