Kurczak z grilla po grecku

2 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z grilla po grecku

Składniki:

8 filetów z kurczaka (ok. 2 kg)
1 szklanka + 2 łyżki czerwonego wina vinaigrette
1 + ½ łyżka stołowa posiekanego świeżego oregano
½ + ¼ łyżeczki soli
½ kg małych pomidorów, pokrojonych na pół
2 łyżki czerwonego winao vinaigrette
25 dag sera feta

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka zamarynować w mieszaninie wina vinaigrette, oregano i soli do 1 godziny. Grillować następnie, na średnim ogniu, obracjając dwukrotnie (ok. 10 do 12 min.). W międzyczasie wymieszać pomidory, czerwone wino (2 łyżki) i sól. Grillować pomidory (ułożone przeciętą stroną w dół)  przez ok. 2 min. Pomidory przełożyć do miski i wymieszać z roztartym oregano. Kurczaka pokroić i przenieść na talerz. Ułożyć pomidory wraz z sosem wokół kurczaka. Posypać serem feta i oregano.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...