Łosoś w żurawinie

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 0,5 kg filetu z łososia
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka bazylii
  • olej kokosowy do smażenia

sos do łososia:

  • 3 łyżeczki mocno czubate konfitury z żurawinami
  • 3 łyżeczki ksylitolu – pudru (płaskie)
  • 1/2 cytryny

Przygotowanie:
1. Filet z łososia dzielimy na mniejsze kawałki, marynujemy w soku z cytryny i bazylii

2. Filety podsmażamy na oleju kokosowym

3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem

4. Około 5 minut przed końcem pieczenia łososia, na patelni łączymy konfiturę z żurawiny, ksylitol i cytrynę. Podsmażamy

file1426879498

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...