Tatar befsztyk tatarski konkurs Rolnik

20 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • 1/2 kg polędwicy wołowej lub ligawy
  • 3 ogórki kiszone
  • 2  cebulki
  • kapary
  •  pieprz   czarny maggi
  • sól
  •  jajka
  • olej rzepakowyMięso dokładnie myjemy siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa.Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.Zmieloną  wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg.Oddzielamy jajko od białka żółtko.Obok  tatara   układamy żółtko, pokrojone w kostkę  cebulkę i ogórki  i kapary.

file1426679604