Wielkanocne fusion – sos do jajek

26 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Odstępstwo od tradycji – smakowity sos do jajek o orientalnym smaku.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek
  • 2 łyżki Sosu śliwkowego
  • Pieprz mielony do smaku
  • 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )
  • 3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
  • 3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy

Wszystkie składniki wymieszać. Podawać na świeżo do jajek na twardo. Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić ).

Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu.

file1269594740