Wielkanocne fusion – sos do jajek
Artykuł zewnętrzny
Odstępstwo od tradycji – smakowity sos do jajek o orientalnym smaku.
Czas : 10 minut
Składniki :
- 2 czubate łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek
- 2 łyżki Sosu śliwkowego
- Pieprz mielony do smaku
- 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )
- 3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
- 3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy
Wszystkie składniki wymieszać. Podawać na świeżo do jajek na twardo. Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić ).
Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu.