Mus gruszkowy

25 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg słodkich gruszek
sok z połowy cytryny
3 łyżeczki żelatyny

Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić żeby spęczniała. Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Za pomocą malaksera (blendera) zmiksować je na gładką masę, dodać sok z cytryny i dalej miksować. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę (powinna być lekko płynna) i miksować jeszcze minutę. Gotowy mus przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki do stęgnięcia (2-3 godziny). Można dowolnie udekorowac. Gotowy deser ma konsystencję lekkiej pianki.

file1269536351



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...