Gruszki w winie

25 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 (750 ml), butelka czerwonego lub białego winapoached-pears1
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 laski wanilii
skórka i sok z pomarańczy
4 gruszki, obrane
likier pomarańczowy
goździki

Przygotowanie:

Wino, cukier, wanilię i goździki postawić w średnim garnku na średnim ogniu. Dodać skórkę pomarańczową i połowę soku. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, następnie dodać gruszki. Gotować owoce 10 do 15 min. w ciepłym płynie. Wyjąć gruszki, wanilię i goździki, syrop nadal gotując, aż zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać likier pomarańczowy (około 1 do 2 łyżki stołowe). Gruszki można podawać z bitą śmietaną lub lodami o niskiej zawartości tłuszczu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Moje dziecko ma depresję ?
Depresja u dzieci, podobnie jak u dorosłych, wiąże się z długotrwałym obniżeniem nastroju. W przeciwieństwie...
sny erotyczne
Często sny erotyczne nie są bezpośrednio związane z rzeczywistymi pragnieniami seksualnymi, lecz stanowią odzwierciedlenie...
Jak rozciągnąć buty?
Na początek najprostsza domowa metoda, czyli wypychanie butów skarpetami, zwiniętymi kawałkami materiałów lub też...
Naczyniak
Naczyniaki to niezłośliwe nowotwory wywodzące się z drobnych naczyń krwionośnych, tzw. włośniczek. Dochodzi...