Pikantna zupa jarzynowa

24 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 opakowanie mrożonki chińskiej (450g)
1 szklanka poszatkowanej kapusty pekińskiej
10 kostek sojowych
1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
2 kostki rosołowe drobiowe
1/2 łyżeczki sosu chili lub tabasco
1 płaska łyżeczka curry
sól

Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą woda i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińska. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

file1269437015



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz