Pstrąg bazyliowy

23 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:grouper_pesto-la

1 szklanka świeżych liści bazylii
1/4 filiżanki startego świeżego parmezanu
1/2 łyżeczki startej skórki i świeży sok z limonki
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/8 łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
4 filety pstrąga
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Wymieszać bazylię, parmezan, sok i skórkę z limonki, oliwę, sól, czosnek. Pozostawić na 10 min. Rybę  posypać solą i pieprzem. Smażyć lub grillować filety ok. 4 min. z każdej strony. Podawać z pastą z bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz