Medaliony morelowe

21 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg polędwicy wieprzowej, pociętej w poprzek na grube plastry
1/2 łyżki soli
mielony czarny pieprz
2 łyżeczki oleju sezamowego
1 1/4 szklanki moreli
sos sojowy
1 łyżka posiekanego marynowanego imbiru

Przygotowanie:

Posypać mięso po obu stronach solą i pieprzem. Rozgrzać olej w dużej patelni, smażyć wieprzowinę ok. 2 min. na każdej stronie. Dodać morele, imbir i sos sosjowy i dusić ok. 5 min. Podawać z ryżem i fasolką szparagową lub innymi zielonymi warzywami.
pork1



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...