Pływające Tatsoi dla Smoka

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wąż Smokowi na rozgrzewkę daje zupkę z Tatsui .

Czas : 1 godzina

Składniki :

½ litra dobrego rosołu ( ja dałam taki z kury , wołowiny i kurczaka z warzywami )

1 szklanka obranego i podzielonego na kawałki białego mięsa z kurczaka

½ kalarepki

1 mała marchewka

½ szklanki pokrojonej w cienkie paseczki kapusty pekińskiej

1 puszka ,, Koktajlu tropikalnego Tao-Tao „

5 dag makaronu ryżowego nitki

1/2 szklanki porwanych na kawałki listków Tatsui

½ szklanki pokrojonej dymki ( szczypiorku )

pieprz cytrynowy

przyprawa do dań chińskich

1 łyżeczka utartego świeżego imbiru

1 łyżeczka curry

Pokrojoną w cienkie słupki marchewkę , kalarepkę , kapustę pekińską – zalać rosołem i gotować 30 minut. Dołożyć imbir, mięso z kurczaka , odsączone owoce z ,, Koktajlu tropikalnego „ .Doprawić przyprawą do dań chińskich , pieprzem cytrynowych .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić na 3 minuty- odsączyć . Nakładać do miseczek makaron , zalać zupą , posypać Tatsui i szczypiorkiem .

,,.. . Tatsoi jest warzywem o dość ostrym smaku przypominającym trochę smak rzodkiewki i kalarepy

file1269017855