Grillowana pierś z mozzarellą

29 kwietnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
– 4 piersi z kurczaka,
– 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr,
– 10 zielonych oliwek,
– 1 ser mozzarella,
– 3 łyżki oliwy z oliwek.

Przygotowanie:
1.Mięso oczyść, osusz, natnij nożem.
2.Piersi natrzyj oliwą i oprósz przyprawą Knorr, dzięki czemu nadasz im nieco pikantności.
3.Oliwki drobno posiekaj, ser pokrój na plastry.
4.Do każdej kieszeni włóż ser oraz ¼ oliwek. Potem zepnij mięso wykałaczkami.
5.Nafaszerowane piersi smaż na rozgrzanym grillu przez 4 minuty.
6.Usmażone mięso pokrój pod skosem na pół i podawaj z sałatą.

Grillowana piers z mozzarella 0