Szaszłyki z łososiem i ananasem

10 sierpnia 2015, dodał: edith
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 ananas
  • 500 g filetów łososia
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • cytryna
  • 100 g śmietany 18%

Wykonanie:

Cytrynę dokładnie umyć w gorącej wodzie i zetrzeć skórkę.

Z łososia ostrym nożem zdjąć skórkę. Pokroić w duże kawałki i zalać w miseczce sokiem z połówki cytryny. Odstawić.
W tym czasie obrać ananasa, usunąć twardy środek i pokroić w kawałki podobne wielkością do łososia.

Na patyczki nadziewać na przemian kawałki łososia i ananasa. Natrzeć przyprawami.

Szaszłyki grillować przez kilka minut.

Cytrynowa śmietana: śmietanę wymieszać w miseczce z sokiem z drugiej połówki cytryny i skórką cytrynową.

file1402555357