Faszerowane pieczarki

10 czerwca 2014,
dodał: macpit1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

24 duże pieczarki

1/4 filiżanki posiekanej cebuli

3 łyżki masła

2 łyżki mąki

1/2 łyżeczki majeranku

szczypta pieprzu

1/4 filiżanki białego wytrawnego wina

1/2 filiżanki posiekanej szynki-wędzona

łyżka posiekanej natki pietruszki

Pieczarki oczyścić, ogonki podsmażyć z cebulą, dodać mąkę , majeranek, pieprz, wymieszać. Wlać wino, smażyć do miękkości. Wymieszać z szynką, natką. Napełnić kapelusze pieczarek, owinąć folią, dodając do każdego pakunku odrobinę masła. Grillować ok 20 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...