Karkówka w sosie

13 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 grube plastry karkówki
1 marchew
kilka grzybów suszonych
1 cebula duża
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
kostka rosołowa
czosnek 1 ząbek
olej
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Karkówkę natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, podsmażyć z 2 stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową, listek i ziele angielskie. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Do gotującej się wody dodać podsmażoną karkówkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i też dodać do mięsa. W między czasie opłukać suszone grzyby i też dodać do sosu. Gotować do miękkości. Na koniec zaprawić łyżką mąki ze śmietaną.

file1268599640



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...