Kotlety z grochu

12 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

30 dag grochu
tarta bułka (ok 1 szklanki)
1 średnia cebula
1 jajko
sól
pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia

Groch przebrać, opłukać zalać wodą i odstawić na noc.
Namoczony groch ugotować, odcedzić i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa.
Cebulę obrać, posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać do grochu. Dodać jajo, przyprawy i mieszając dodawać stopniowo tartą bułkę do momentu aż masa będzie miała taką konsystencję jak na kotlety mielone.
Formować owalne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.

file1268424585



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...