Zdrowe naleśniki z kaszy jaglanej

24 kwietnia 2014, dodał: Modnamona
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

    • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    • 1 szklanka mleka (lub wody + 4 łyżki mleka w proszku)
    • 1 jajko
    • 8 łyżek skrobi kukurydzianej
    • 1/2 łyżeczki sody
    • 2-3 łyżeczki stewii w proszku (lub  trochę więcej cukru trzcinowego)
    • 3-4 łyżki oleju 
    • olejek waniliowy
    • dodatek: dowolny dżem lub owoc
    • olej do smażenia

 Przygotowanie:

Ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną wrzuciłam do blendera, dodałam pozostałe składniki i zmiksowałam. Masa powinna być gęstsza od naleśnikowej. Do smażenia pierwszej partii naleśników/placków użyłam oleju, do kolejnych można dodać tylko trochę lub spróbować smażyć bez oleju. Ja smażyłam bez oleju. 
 
Wyjdą Wam bardzo smaczne naleśniki.
 
SMACZNEGO!
http://fitnessizycie.blogspot.com/

file1398334770