Ziemniaki po normandzku

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg ziemniaków,15 dag boczku, 2 dag masła, cebula, por, szklanka mleka, szklanka bulionu, pieprz, sól

 

Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle i dodać pokrojony w kostkę boczek. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do smażącej się cebuli z boczkiem i chwilę trzymać na ogniu, cały czas mieszając. Zalać ziemniaki gorącym mlekiem wymieszać z bulionem, przyprawić, solą, pieprzem a następnie gotować na bardzo małym ogniu, aż płyn odparuje. Podawać jako samodzielne danie lub z sadzonymi jajami oraz surówką.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...