ryżowa potrawka pod kołderką z kiełków

5 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

100 g ryżu

2 wędzone udka kurczaka

1 łodyga selera naciowego

50 g kiełków rzodkiewki

50 g kiełków lucerny

1 mini gołka zakopiańska

5 pomidorków koktajlowych

2 łyżki sosu chili słodkiego

sok z 1/2 limonki

sos sojowy

sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma

  • ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
  • mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
  • mięso obsmażyć na patelni,
  • dodać ryż, chwilę smażyć,
  • dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
  • chwilę podgrzewać mieszając,
  • wyłożyć na talerze,
  • kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
  • posypać potrawkę,
  • pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
  • posypać startym serem

file1267775023



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...