Naczynia żaroodporne – niezbędne w ekologicznej kuchni

22 listopada 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świadomość ekologiczna wśród Polaków wciąż wzrasta. Coraz więcej osób codziennie decyduje się na zakup ekologicznej żywności, pochodzącej z domowych upraw. Polacy chcą się zdrowo odżywiać, a wynika to przede wszystkim z wiedzy na temat wpływu diety na jakość życia.
Fakt, że nasza dieta wpływa na samopoczucie i ogólny stan zdrowia, jest we współczesnym świecie nieustannie podkreślany, choć już 2500 lat temu mówił o tym Hipokrates. Nieprawidłowe żywienie jest przyczyną wielu chorób i wynika przede wszystkim ze złego sposobu przygotowywania żywności. A winne są temu naczynia. Ich jakość w przeciętnym polskim domu wciąż pozostawia wiele do życzenia.

PNSP510A_AR_logo_male

Ekologiczne i zdrowe potrawy powinny być przygotowywane w ekologicznej kuchni. Starannie wybrane naczynia, w których codziennie przyrządzamy jedzenie, będą gwarancją, że w spożywanych przez nas posiłkach nie będzie chemii.
Najbardziej ekologicznym rozwiązaniem, a przy tym idealnym dla naszego zdrowia, są naczynia Termisil ze szkła borokrzemowego. Kiedy kilkadziesiąt wieków przed naszą erą wynaleziono szkło, spełniało ono wyłącznie rolę dekoracyjną. Dziś jest już w powszechnym użyciu, stanowiąc najbezpieczniejszą alternatywę dla tradycyjnych garnków i naczyń.

keksowka_z logo_male

PNSP510A_AR_logo_male PNSW290A_AR (1)_logo_male

Borokrzemowe szkło, z którego wykonane są naczynia Termisil, w pełni podlega recyklingowi, a więc jest przyjazne środowisku. Nie wchodzi także w reakcje chemiczne z żywnością, nie zawiera szkodliwych dla zdrowia substancji takich, jak kadm czy ołów. Naczynia Termisil są więc doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy chcą zadbać o swojej zdrowie, przygotowując w swojej kuchni dietetyczne potrawy, korzystając z w pełni ekologicznych naczyń.