Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czosnkowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
– 1 cukinia
– 1 główka sałaty rzymskiej
– 250 g bobu
– 3 pomidory
– 4 jajka
– 150 g sera feta
– sos czosnkowy Tarsmak
– 1 pęczek szczypiorku
– świeżo zmielony pieprz i sól do smaku
Wykonanie:
Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.