Papryka konserwowa z kapustą

3 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

papryka kolorowa
kapusta
marchew
kminek
pieprz
1/2 szklanki oleju
kwasek cytrynowy
pieprz
Zalewa:
1 szklanka octu
3 szklanki wody
2 szklanki cukru
1 łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo

file1267654150



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...