Papryka konserwowa z kapustą

3 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

papryka kolorowa
kapusta
marchew
kminek
pieprz
1/2 szklanki oleju
kwasek cytrynowy
pieprz
Zalewa:
1 szklanka octu
3 szklanki wody
2 szklanki cukru
1 łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo

file1267654150



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...