Jabłecznik na szybko z bitą śmietaną

3 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 słoika jabłek prażonych
bita śmietana
cukier waniliowy
2 galaretki cytrynowe
10 paczek harbatników digestive lub innych małych kruchych

Blaszkę o wielkości 25×40 cm lekko posmarować masłem ułożyć warstwę herbatników, jabłka prażone wyłożyć ze słoików, dodać cukier waniliowy i podgrzać żeby były bardzo gorące, a cukier się rozpuścił, wsypać suche galaretki i dobrze wymieszać. Wyłożyć na ciasteczka, przykryć drugą warstwą ciastek, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować bitą śmietaną.

Smacznego.

file1267639866



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....