Makaron z tuńczykiem na zimno

18 października 2013, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 250 g makaronu świderki Lubella

– 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

– 1/2 puszki z kukurydzy

– 3 łyżeczki kaparów

– kilka czarnych oliwek

– 4 suszone pomidor(z oliwy)

– 200 g pomidorków koktajlowych(najlepiej mieszanka)

– olej słonecznikowy

– sól

– pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową.

file1382121518



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...