Krupnik z boczkiem

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
20 dag.boczku
6 szklanek rosołu z kostki
1 szklanka kaszy gryczanej
pęczek włoszczyzny
4 ziemniaki
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Przygotowanie:
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami.Boczek pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną włoszczyznę , zalać gorącym rosołem, wrzucić kaszę i gotować 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺