Baranina z szybkowaru z grzybami i czosnkiem
Artykuł zewnętrzny
Jadłam pierwszy raz takie mięsko, i muszę powiedzieć że bardzo wszystkim smakowało.
Składniki
* baranina 80 dkg
* grzyby suszone 10 szt lub świeże
* marchewka 1 szt
* tłuszcz 1 łyżka
* cebula 2 szt
* czosnek 2 ząbki
* sól
* pieprz
* listek laurowy
Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu,obrumienić pokrojoną baraninę wyjąć, a na to miejsce włożyć pokrojoną cebulę, namoczone grzyby i pokrojoną marchew, dodać przyprawy. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Po otwarciu szybkowaru, dodać rozrobioną łyżkę mąki w 1/2 szklanki. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Smacznego.