Zupa czosnkowo-śmietanowa z ciabattą

19 września 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

zupka czo

składniki:
– 3 – 4 ząbki czosnku
– cebula czosnkowa (ta biała)
– 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
– śmietanka 36 % 100 ml
– natka pietruszki
– ciabatka lub bułeczka
– masło klarowane
– duży śmietankowy serek topiony
– kostka rosołowa drobiowa
– por – niekoniecznie
Na maśle podsmaż pokrojony w kosteczkę czosnek i cebulkę. Smaż chwilkę, dodaj posiekany mały por. Do garnak wlej litr wody, dodaj kostkę, składniki z patelni, ziemniaki i całość gotuj około 30 minut. Na koniec dodać serek, śmietankę, całość można zblendować na gładki krem. Na koniec przygotuj grzanki – ja dodaję pourywane kawałeczki ciabatty  (podpatrzone we włoskiej kuchni). Posyp natką pietruszki. PYCHA!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...