Cafeloft Warszawa – testujemy dania!

4 września 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

W ramach akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów  kulinarnych z Warszawy i okolic.  Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.

W ramach testu restauracja realizuje zamówienie o wartości do 150 zł

Loft, ul. Złota 11 (wejście od pasażu Wiecha przy Chmielnej), można płacić kartą, czynne od 11 do 22, tel. 668 016 964 , 608 608 488, lokal dostosowany dla osób niepełnosprawnych.

www.cafeloft.pl

logo

W miejscu, które zwykle się jedynie mija w drodze dokądś, powstał wreszcie lokal, który zachęca do zatrzymania się. Nie tylko ze względu na panującą w środku miłą atmosferę, ale przede wszystkim z powodu kucharza.

cafe1

 

Co prawda kiedy zajrzymy do menu, jego fantazja może nas oszołomić, ale możemy być pewni, że na naszych talerzach wylądują wyjątkowo smaczne dania (mimo że będą się nazywały Zawstydzony kurczak lub Buchaj w słonecznym ogródku). Dobór składników zdradza jego azjatyckie fascynacje, które w zręczny sposób łączy z polską tradycją kulinarną.

Dowodem niech będzie chociażby pieczony kurczak z sosem teriyaki, podawany z pęczakiem przygotowanym jak prażony ryż (26 zł), czy zupa pomidorowa z soczewicą (10 zł). Oprócz tego w karcie znajdziemy oczywiście duży wybór makaronów, kanapek i sałatek. Codziennie też pojawiają się inne propozycje lunchowe. Goście Loftu mają do dyspozycji dwie sale oraz taras, z którego można obserwować tętniące życiem centrum stolicy.

źródło: www.projektorkulturalny.pl/warszawa/inne/nowe-miejsca/loft.html