Faszerowana czerwona cebula
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 4 czerwone cebule
- 20 dag fety
- 4 łyżki startego parmezanu
- 1 cytryna
- 3 łyżki jogurtu
- 5 gałązek tymianku
- 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Cebule obrać, opłukać, przekroić na połówki. Połówki wydrążyć wyjmując kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ posiekać.
Cytrynę umyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć na gładką pastę z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać parmezan, posiekaną cebulę, skórkę z cytryny i listki tymianku. Farsz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Wydrążone połówki cebul napełnić masą serową, ułożyć na tacce aluminiowej i piec około 15 minut.