Wątróbka z grilla z sosem winno-malinowym

26 maja 2013, dodał: christinee
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej

kilka gałązek rozmarynu

4 ząbki czosnku

4 czerwone cebule

200 g malin

pół szklanki czerwonego wina

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

 Przygotowanie:

Wątróbkę umyć, wymieszać z oliwą, szczyptą pieprzu, rozmarynem i ząbkami czosnku przekrojonymi na pół. Przykryć, wstawić do lodówki na 2 godziny. Cebule pokroić w talarki, ułożyć obok wątróbki na tacce aluminiowej, grillować, aż mięso ładnie się zrumieni. Posolić wątróbkę. Maliny włożyć do rondelka, zalać winem, dusić, aż powstanie gęsty sos. Przetrzeć przez sitko, doprawić solą i pieprzem, polać wątróbkę. Doskonale komponuje się z sałatą lodową z łagodnym vinegretem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.