Wątróbka z grilla z sosem winno-malinowym

26 maja 2013,
dodał: christinee
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej

kilka gałązek rozmarynu

4 ząbki czosnku

4 czerwone cebule

200 g malin

pół szklanki czerwonego wina

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

 Przygotowanie:

Wątróbkę umyć, wymieszać z oliwą, szczyptą pieprzu, rozmarynem i ząbkami czosnku przekrojonymi na pół. Przykryć, wstawić do lodówki na 2 godziny. Cebule pokroić w talarki, ułożyć obok wątróbki na tacce aluminiowej, grillować, aż mięso ładnie się zrumieni. Posolić wątróbkę. Maliny włożyć do rondelka, zalać winem, dusić, aż powstanie gęsty sos. Przetrzeć przez sitko, doprawić solą i pieprzem, polać wątróbkę. Doskonale komponuje się z sałatą lodową z łagodnym vinegretem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...