Sałatka dla Kozy z makaronu ryżowego

22 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Wąż kolację ukochanej  Kozie przygotował,

Pyszną „głowę smoka” dziś Jej zaserwował

10 dkg makaronu ryżowego Tao Tao (nitki)

20 g kiełbasy salami

50 g zielonego ogórka

50 g czerwonej słodkiej świeżej papryki

1 grecka oliwka nadziewana migdałem

2 konserwowe szparagi

50 g papryki marynowanej z miodem

2 rzodkiewki

5 paseczków skórki cytrynowej

1/10 liścia kapusty pekińskiej (na kły)

Sos:

3 łyżki majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

5 marynowanych pieczarek

3 marynowane cebulki

Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 3 minuty. Odcedzamy. Układamy na talerzu formując głowę smoka. Z pozostałych składników robimy oczy, nos, kły, rogi, grzywę itd.

Składniki sosu wkładamy do blendera i miksujemy przez 30 sekund. Sos podajemy osobno.

Sssssmacznego!

file1266852231



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz