Chaczapuri z szpinakiem i ziemniakami

20 maja 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

 

 

Jako, że jestem wegetarianką staram się przekonać moich znajomych, że dania wegetariańskie mogą być równie pyszne jak mięsne. Dlatego, na każdym naszym grillowaniu występuje chaczapuri.

Najpierw robię bardzo proste ciasto poprzez połączenie mąki z wodą i solą, które następnie odkładam do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowuje farsz, obieram i gotuję ziemniaki, nastęnie ugniatając je na puree. Póżniej dodaje do nich szpinak ( w zależności od pory roku – świeży lub mrożony). Ciasto rozwałkowuje na cienkie placki, które wypełniam wcześniej przygotowanym farszem. Najbardziej zadziwiający gości jest wygląd chaczapuri, które wyglądem przypominają okrągłe spłaszczone paczuszki. Tak przygotowany placek, uprzednio podsmazony na patelni bez tłuszczu, zawijam w sreberko. Na rozgrzany ruszt nakładam chaczapuri i ponownie je podgrzewam, co nadaje im jeszcze wiecej chrupkości. Do do tego obowiązkowo ketchup lub sos barbecue. Taki grill gwarantuje zawsze udaną imprezę!

file1368820463



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺