Golonko z wody

22 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 tylne golonko wieprzowe

2i1/2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 łyzka soli

5 kulek pieprzu ziarnistego

W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Nad gazem opalamy ewentualne resztki szczeciny, golonko myjemy i wkładamy do wrzątku. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu (ok. 3 godziny). Podajemy z pieczywem, musztarda lub chrzanem.

Smacznego!

file1266831894



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...