Kocie łby by Yvonne

19 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Zmodyfikowany przepis Nigelli L.

30 dkg czekolady deserowej
125 g masła
1 łyżka miodu
120 g pianek
100 g herbatników petit beurre
2 łyżki rodzynek
2 łyżki suszonej żurawiny

Czekoladę łamiemy na małe kawałki, rozpuszczamy na parze (czyli garnek z czekoladą wkładamy do większego garnka, w którym wrze woda) wraz z masłem i miodem. Herbatniki drobno kruszymy. Do przestudzonej czekolady dodajemy herbatniki, pianki, rodzynki oraz żurawinę. Płaskie naczynie wykładamy folią aluminiową. Wykładamy na nią masę lekko dociskając. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego!

file1266605553



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz