Aromatyczna zupa z fasolą i makaronem

14 kwietnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag golonki wieprzowe bez skóry
1,5 l rosołu wołowego może być z kostki
3 ząbki czosnku
2  czerwone cebule 
200 g białej fasoli konserwowej
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
mielony czarny pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
1/2 łyżeczki bazylii 
sól do smaku
4 łyżki tartego żółtego sera 
500 ml sosu pomidorowego

200 g  ugotowanego makaronu (nitki cięte)
1 bagietka

Przygotowanie:
W głębokim garnku na oliwie podsmażyć  pokrojoną w wiórki cebulę,
pokrojony w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i
pokrojoną golonkę. Dodać sos pomidory i  fasolę, wlać rosół. Zupę
zagotować, dodać makaron i doprawić do smaku przyprawami. Gotową zupę
posypać tartym serem.I podawać z chrupiącą bagietką.Można udekorować
świeżą bazylią.

 

file1365948579