Aromatyczna zupa z fasolą i makaronem

12 kwietnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
60 dag golonki wieprzowe bez skóry
1,5 l rosołu wołowego może być z kostki
3 ząbki czosnku
2  czerwone cebule 
200 g białej fasoli konserwowej
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
mielony czarny pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
1/2 łyżeczki bazylii 
sól do smaku
4 łyżki tartego żółtego sera 
500 ml sosu pomidorowego

200 g  ugotowanego makaronu (nitki cięte)
1 bagietka

W głębokim garnku na oliwie podsmażyć  pokrojoną w wiórki cebulę,
pokrojony w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i
pokrojoną golonkę. Dodać sos pomidory i  fasolę, wlać rosół. Zupę
zagotować, dodać makaron i doprawić do smaku przyprawami. Gotową zupę
posypać tartym serem.I podawać z chrupiącą bagietką.Można udekorować
świeżą bazylią.

file1365787060



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺