Makowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą

11 lipca 2013,
dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Makaron:

szkl. mąki pszennej

1 jajko

2-3 łyżki maku

odrobina wody

+ ok. 150g zmielonych ziemniaków

woda

Dodatki:

1 duża czerwona cebula

ok. 250g pieczarek

ok. 250 g kiełbasy

3 małe ogórki konserwowe

 Przygotowanie:

Z podanych składników wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować cienko, pokroić na małe prostokąty (ok. 1,5cm – 2 cm) i uformować kokardki. Gdy podeschną, ugotować.

W międzyczasie podsmażyć na oliwie pokrojoną: czerwoną cebulę, pieczarki i kiełbasę (ok. 15 min.). Dodać ugotowany i odcedzony makaron oraz pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Chwilę poddusić razem pod przykryciem. Podawać gorące.

file1365692663



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....