Spaghetti na zielono

1 sierpnia 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 15 dag zielonej fasolki (może być mrożona)
– 3 pęczki bazylii
– 3 ząbki czosnku
– 10 dag orzeszków pinii
– 100 ml oliwy
– 3 łyżki startego parmezanu
– sól, pieprz
– 40 dag makaronu spaghetti

Przygotowanie:

Opłukać fasolkę, a następnie przygotować sos pesto: umyć bazylię, listki włożyć do miksera, dodać orzeszki i czosnek, całość rozdrobnić. Dodać parmezan, sól, pieprz. Ucierać powoli dolewając oliwę, do powstania gładkiego sosu. Makaron ugotować al dente, a w drugim garnku ugotować fasolkę. Makaron i fasolkę odcedzić, polać sosem pesto, posypać listkami bazylii i udekorować na wierzchu parmezanem.

file1365586017



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...