Zupa rybna

18 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Porcje z ryby (głowy, ogon)
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Seler ¼ szt
Por – kawałek
Cebula mała
Ziemniaki 4 szt
Koska rosołowa
Makaron gwiazdeczki 1 łyżka
Listek laurowy
Ziele angielskie rozgniecione
Wegeta
pieprz


Ugotować wywar na rybie z warzywami. Po około pół godzinie wyjąć warzywa i ryby a rosół przecedzić i wlać do drugiego naczynia. Warzywa pokroić w kostkę, z ryby obrać mięso i też dodać do zupy. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i  wszystko razem gotować. W między czasie podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną i pora na oleju. Wrzucić wszystko do zupy oraz 1 łyżkę drobnego makaronu i gotować do miękkości. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie i tak jest bardzo smaczna. Posypać natką pietruszki.

file1266520993



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...