Pieczone papryki nadziane makaronem

3 kwietnia 2013,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 g makaronu,

– 6 dużych papryk,

– 5 łyżek masła,

– 400 ml przecieru pomidorowego,

– Pół szklanki startego  parmezanu,

– 1,5 szklanki startej mozzarelli,

– bazylia.

 

Przygotowanie:

Ugotować makaron według przepisu na jego opakowaniu, odcedzić a następnie ostudzić. Podgrzać piekarnik do 180C, odkroić wierzchołki papryki. Następnie pokroić je i poddusić na maśle. Dodać do nich koncentrat oraz bazylie i gotować  wszystko na małym ogniu przez ok. 5 minut. Tak przygotowany sos zmieszać z naszym makaronem i nadziać nim papryki. Na czubek posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 C przez ok. 25 minut.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...