Produkty do świątecznych ciast

22 marca 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wielkanocna orkiestra smaków i zapachów   ułatwia przygotowania wielkanocne                      

Wielkanoc kojarzy się nam z pisankami, baziami, barankiem i stołem suto zastawionym jajkami, mięsami i mnóstwem słodkości. Jednocześnie okres przed świętami Wielkanocnymi to czas nieustającej, przedświątecznej gorączki, której efektem są pyszności przygotowane dla gości oraz domowników. Praktyczne i smakowite produkty HELIO ułatwią zapracowanym paniom domu wielkanocne przygotowania.

 

 

Masy krówkowe HELIO – są niezastąpione do przygotowywania wielkanocnych wypieków – idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast i babek, można nimi także z powodzeniem zastąpić polewę na świątecznym mazurku, serniku lub makowcu. Produkt, dostępny jest w sześciu różnych smakach: tradycyjnego kajmaku, mlecznej czekolady, egzotycznego kokosu, pysznych orzechów aromatycznej kawy oraz advocata. Łatwe w użyciu gotowe masy krówkowe HELIO charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencja, dzięki którym masa bez trudu się rozsmarowuje. Masy krówkowe HELIO nie wymagają gotowania.

masa advocat HELIO_1

 

Masa makowa HELIO – to produkt dla wszystkich, którzy nie potrafią sobie wyobrazić Wielkanocy bez prawdziwego makowca. Masy HELIO to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych czy strucli. Masa makowa HELIO ma idealnie gęstą konsystencję o smakowitym aromacie i tradycyjnym smaku. Produkt nie wymaga także dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi  gotowe nadzienie do ciasta. Masa makowa poza tradycyjną puszką, dostępna jest także w innowacyjnym foliowym opakowaniu, tzw. doypacku, które ułatwia dozowanie produktu, a także zajmuje mniej miejsca w kuchennej szafce.

 Helio-masa_makowa

 

 

Polewy i dekoracje HELIO –  to innowacyjne, ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest łatwa i szybka w użyciu, umożliwia także dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis, np. „Wesołego Alleluja!”. Świetnym pomysłem jest także przygotowanie z pastylek HELIO czekoladowego fondue z suszonymi owocami z bogatej oferty marki HELIO. Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, deserowej, białej oraz toffi. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Polewy polecamy szczególnie do babek, mazurków, serników, murzynków i kruchych ciasteczek. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej.

toffi

 

Nowością przygotowaną na Wielkanoc 2013 jest skórka   pomarańczowa HELIO New Line – Aromatyczna skórka pomarańczowa jest wręcz stworzona do świątecznych wypieków. Jest nieodłącznym elementem smakowym i dekoracyjnym wielu mazurków i bab wielkanocnych. Przyda się również przy innych wypiekach np. keksach, sernikach, piernikach, czy makowcach. Choć kandyzowana skórka pomarańczowa kojarzy się głownie z wypiekami, można ją również użyć przygotowując sałatki, mięsa, a dzięki wyjątkowej aromatyczności produkt ten może stanowić również element oryginalnych sosów.

Helio skorka pomaranczowa Wizualizacja

 

Marka HELIO oferuje w swoim asortymencie również wszystkie pozostałe bakalie, które cieszą się szczególną popularnością w okresie okołowielkanocnym.  Wyjątkowym powodzeniem cieszą się  m.in. śliwki kalifornijskie, żurawina suszona, orzechy laskowe oraz migdały. Dla osób preferujących różnorodność smaków w jednym opakowaniu HELIO przygotowało także mieszanki bakaliowe. Te wszystkie produkty dostępne są obecnie w nowym, praktycznym opakowaniu odświeżonej linii bakalii HELIO New Line. Wygodna, stojąca torebka ułatwia przechowywanie produktu, zaś przydatne zamknięcie strunowe, zapewnia długotrwałą świeżość i poręczność produktu. HELIO oferuje także bakalie w dotychczasowych, konwencjonalnych, acz nadal bardzo popularnych torebkach sygnowanych logo Słoneczne Owoce. Etykiety obydwu linii utrzymano w ciepłych, słonecznych barwach, a  przezroczyste okno umożliwia konsumentom ocenę jakości produktów jeszcze przed zakupem.

 

_____________________________

Podstawowe informacje o Spółce:

HELIO S.A. jest wolumenowym liderem na rynku paczkowanych bakalii w Polsce oraz samodzielnym liderem w kategorii mas makowych. Poza produktami z maku w ofercie HELIO znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy krówkowe oraz polewy do ciast. Spółka oferuje swoje produkty pod markami: HELIO, HELIO GOLD, HELIO Snack, Słoneczne Owoce do największych sieci handlowych, hurtowni i sklepów spożywczych w Polsce, a także zaopatruje pod markami własnymi m.in. Auchan, Carrefour, EKO Holding, E.Leclerc, Intermarche, JMD „Biedronka”, Makro C&C, Netto, Piotr i Paweł, Real, czy Tesco.

 

Firma powstała w 1992 roku. Od 2011 r. Spółka posiada nowy zakład w Brochowie k. Sochaczewa będący największym kompleksem produkcyjno-magazynowym w branży bakaliowej w Polsce oraz jednym z największych w Europie. Zakład HELIO certyfikowany jest wg międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC – Global Standard for Food Safety. W latach 2005-2012 HELIO zostało kilkunastokrotnie uhonorowane godłami Laur Konsumenta, kilkoma statuetkami Perły Rynku FMCG, Złoty Paragon, Superprodukt Świata Kobiety, medalami Pani Domu, a także kilkoma tytułami Gazeli Biznesu. Od 2007 r. papiery wartościowe spółki notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.