Pierożki smażone z mięsem

17 marca 2013, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

 

 

file1363532116

 
225 g mąka pszenna,
1/2 łyżeczki Sól,
90 ml woda letnia,
2-3 łyżki olej,
200 g mięso mielone,
10 sztuk oliwki czarne
1 mała sztuka cebula,
do smaku pieprz,
olej do smażenia

Do mąki dodać 2-3 łyżki oleju (może też być oliwa), pół łyżeczki soli oraz wodę dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto,odstawić.Cebulkę pokroić drobno podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone oraz posiekane oliwki,doprawić sola i pieprzem.Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką koła.W dłoniach jeszcze każde wycięte koło rozplaszczyć, nakładać odrobinę farszu i dobrze skleić.Pierożki smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.Pierożki są dobre na ciepło jak i na zimno można jeść same lub z sosem jogurtowym (do jogurtu dodajemy 1-2 łyżki oliwy doprawiamy do smaku solą i pieprzem).



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...