Pieczarki czosnkowe na zimno lub ciepło

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
16 pieczarek 
4 ząbki czosnku 
cebula 		
1 łyżka masła 
2 łyżki bułki tartej
sól,pieprz do smaku 
2 łyżki startego żółtego sera  do farszu  	
starty żółty ser na wierz pieczarek 

    Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i
siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę
cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i na
końcu dodajemy bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty
ser, doprawiamy solą i pieprzem.

    Napełniamy farszem kapelusze pieczarek, wierz posypujemy startym
żółtym serem.

    Układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego
do 140stopni na 20minut.

file1363507683