Szybkie rollsy z pastą jajeczną
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 paczka czosnkowych „Bake rolls” (może być też inny smak)
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki majonezu
Do przybrania:
pieprz mielony, suszone zioła, mogą byc też ogórki konserwowe, oliwki i inne dodatki według upodobania
Jajka i cebulę rozdrobnić w blenderze. Dodać musztardę i majonez. Utrzeć na gładką pastę. Następnie przełożyć pastę na rollsy i przybrać (pastę można rozsmarować łyżeczką lub nakładać szprycą).
Smacznego!
Składniki można modyfikować według upodobań. Można zwiększyć ilość cebuli lub innych przypraw.
Można również zmodyfikować przepis na pastę, w tym celu należy zmiksować jajka, puszkowanego tuńczyka w sosie własnym, cebulę, majonez i musztardę.
(przepis jest mojego autorstwa Mucha)