Sałatka z kapusty białej i buraków czerwonych

21 lutego 2013, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Poszatkować drobno kapustę białą-1kg.
Do tego potrzeć na grubych oczkach tarki ugotowane czerwone buraki-1kg. oraz pokrojoną cebulę-20 dag. 

Zrobić zalewę z 1 szklanki wody, 0,5 szklanki curu, 0,5 szklanki octu 10%, 1 łyzki soli.
Zagotować ją i wlać do kapusty i buraków.
Dać do tego kilka ziaren ziela angielskiego i kilka sztuk liści laurowych.
Całość zostawić na 12 godzin do przegryzienia się składników. Następnie przekładać ją do słoików.
Zakręcać dobrze i gotować na wolnym ogniu pół godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.